Varför ska gamla balkonger bytas ut?

Säkerhet

Det finns många anledningar till att byta ut en fastighets balkonger. Ett grundläggande behov kan vara att nuvarande konstruktion och kondition är undermålig på grund av ålder. Bristande hållfastheten utgör en risk för att vistas på balkongerna. Det förekommer dessvärre olyckor varje år orsakade av balkongras eller att räcken är osäkra.

Ökad komfort

Ett byte till en större balkong ökar komforten. Genom att öka djupet och bredden finns större möjlighet att sitta flera runt ett matbord på balkongen. Kanske vill du odla tomater, ha en plats med en solsäng eller rent av ställa motionscykeln där? Möjligheterna är många. Vi har hittills inte stött på någon lägenhetsinnehavare som tackat nej till en större balkong.

Ekonomi

Moderna, fräscha och användbara balkonger ökar inte bara utsikten, utan även värdet på både lägenhet och fastighet.

Välj din lösning

Systembalkong kan erbjuda estetiska och tekniska lösningar. Välj efter önskemål, smak och förutsättningar.

Infästning

Nedan visar vi på ett par av Systembalkongs lösningar för infästning, räcke, handledarprofil, tak och golv. Därtill kan ni välja mellan en mängd material och färgsättning. Rådgör med oss för ytterligare lösningar som passar era behov. Nedan visas exempel på två typer av infästning av ny balkongen.

Rätt räcke till rätt typ av balkong

Det gäller att välja rätt räcke till rätt balkong och rätt balkong till rätt fastighet. Därför erbjuder Systembalkong fyra olika kategorier av räcken: Posedion , Tradition och Special som samtliga är smidesräcken lägg därtill en mängd olika modeller i Aluminiumräcken.

Tradition

Är just klassisk. Passar till hus från första halvan av 1900-talet eller som en klassisk formdetalj på modernt designade hus. Räcke och detaljer av smide . Passar bäst fasader från 70-, 80- och 90-talet.

Posedion

Ett smäckrare utseende trots massivt stolp och handledare

Aluminium

Passar till balkongen på hus från 40-, 50-, och 60-talet. Handledare, stolpar samt över- och underliggare är av aluminium och räckets beklädnad är av korrigerad aluminiumplåt, glas. pinnar eller formicaskiva.

Special

Här är inget omöjligt. Vi kan forma era balkonger precis som ni vill ha dem. Eftersom vi bygger balkongerna i vår egen fabrik kan vi forma golvplatta, räcken och beklädnader fullständigt efter er önskan och er fastighets möjligheter. Endast tyngdlagen sätter gränserna. Alla räckeskategorier anpassar vi så att de passar era önskemål och behov. Vi har samlat en hel del erfarenhet under våra 30 år i branschen, så självklart hjälper vi dig med goda råd när du väljer.

Inglasning

Känner du dig tveksam till att glasa in balkongen direkt kan det ändå vara klokt att förbereda för inglasning. Då går det lätt och smidigt den dag du bestämmer dig.

Det är mycket att reflektera över när man bestämmer sig för vilken balkong man ska ha. Arkitekturen och vilken tidsperiod området är byggt ska vägas in. Men även personliga saker ska tänkas igenom – vilket behov har du av vind-, sol- och insynsskydd? Ska balkongen glasas in eller passar det bättre med ett klassiskt smidesräcke?

Stolpprofiler

Profiler är de ”rör” du ser på balkongen, till exempel räckestolparna. Vi arbetar med olika typer av profiler som dimensioneras efter våra beräkningar. Påfrestningen blir större för inglasade balkonger, där använder vi 80 procent kraftigare profiler. Färgen på handledare och profiler kan väljas fritt – men självklart bör de matcha fasad och balkong.

Tak

Mitt tak är någons golv och mitt golv är någons tak. Så är det alltid för alla som lever i flerfamiljshus och så är det även ute på balkongen. Det betyder att endast de som bor på översta våningen behöver ett yttertak på sin balkong. Här ser du vilka olika typer av tak som vi levererar. Självklart kan vi även hitta okonventionella lösningar och färgsättningar om ni så önskar.

Balkongen

Plattan, görs i väl utvald trätrall. Vi monterar trallen på en varmförzinkad stålram som  monteras i balkongens fästen och regleras i vinkel med dragstaget. Fördelen med en sådan lättplatta är att den, i jämförelse med konventionell betong, inte belastar huset så mycket samt att den kräver mindre dimensioner på infästningar och stag. Stålramen målas efter era önskemål.

Så här gör vi

Vid ett balkongbyte sågar vi helt enkelt ner den gamla balkongen och ersätter med ny. Val av utseende i kombination med fastighetens storlek och beskaffenhet avgör vilken lösning vi väljer för bästa funktion och säkerhet. 

1

Säkerhet

2

Ökad komfort

3

Ekonomi

4

Välj din lösning

5

Infästning

6

Rätt räcke till rätt typ av balkong

7

Tradition

8

Posedion

9

Aluminium

10

Special

11

Inglasning

12

Stolpprofiler

13

Tak

14

Balkongen

15

Så här gör vi